Sådan vælger du den rigtige fiskeline

Sponsoreret

Fiskelinen er noget af det vigtigste, når du er ude at fiske. Det er den der afgør, om du kan få fisken på land, og den er også med til at bestemme, hvor let fisketuren bliver.

 

Når du skal vælge fiskeline, afhænger det selvfølgelig af, hvilken type fiskeri, den skal bruges til. Fiskeliner kommer nemlig i et hav af forskellige tykkelser, typer og længder.

 

Linens tykkelse er noget det vigtigste, da det typisk er det, der afgør linens brudstyrke, og dermed hvor meget den kan holde til. Sørg for at vælge en line med høj brudstyrke, hvis du ved, at du skal fange fisk af en hvis størrelse. Det er altid super ærgerligt, hvis du mister en stor fisk, fordi du har haft en for tynd line på dit hjul.

 

Hvis du er nybegynder og køber et starter kit, hvor du får hjul med line på, kan det i mange tilfælde betale sig at skifte linen. Den standardline, der sidder på, er nemlig oftest af dårlig kvalitet, og bliver hurtigt slidt og har dermed risiko for at springe.

 

Et godt tip er at vælge liner fra kendte mærker som fx Prologic, Spiderwire eller Berkley. Så er du sikker på god kvalitet.