Sådan fodrer du din hest

Sponsoreret

Første gang du var i nærheden af en hest, begyndte du sandsynligvis at høre om en masse regler. Disse regler gik sikkert ud på, at du ikke må gå bag en hest, at du skal give godbidder med flad hånd og så videre.

Men hvad er reglerne egentligt med hensyn til fodring? Det er en god idé at lære disse regler om hestefoder, da du derved har et godt fundament, hvorpå du kan bygge din samlede hestepleje.

Den korrekte fodring af din hest

Herunder er der beskrevet nogle få af de regler, der er omkring fodringen af en hest. Dem kan du med fordel læse, hvis du ønsker mere indsigt i dette emne.

  • Alle heste har hver deres individuelle behov. Du skal derfor tage hestens størrelse og mængden af arbejdet, den udfører, med i dine overvejelser, når du skal beslutte, hvor meget din hest skal have at spise.
  • Kig på den mængde af hø eller græs, din hest får. Heste, der græsser på godt græs det meste af dagen, har ikke brug for ret meget hø, hvis overhovedet noget. Heste, der ikke har gode græsarealer, har brug for mere hø, uanset om de er inde eller ude.
  • Om vinteren kan du supplere græs med hø. Når græsset er tykt og frodigt, kan du skære ned eller eliminere mængden af hø fuldstændigt afhængigt af tilgængelige græsarealer.
  • Når det kommer til korn, er for lidt kort altid bedre end for meget. Start derfor med en minimal mængde og juster efter behov. Derved finder du den rette balance mellem græs, hø og korn til netop din hests behov.