Køb et egetræsbord og gør noget godt for miljøet

Sponsoreret

Der findes mange danskere, som tror, at det er miljøsvineri at købe møbler af massivt træ. Men faktisk er kan det være en bæredygtig løsning, som kan gavne andre og miljøet.

Der er mange æstetiske fordele ved at købe et egetræsbord til sit hjem. De fine, lækre og massive egetræsborde hører til blandt de mest populære produkter i kategorien ”kvalitetsmøbler”, og det gør de blandt andet, fordi de holder i mange år og kan bruges i mange sammenhænge.

Men hvordan er det nu lige, når man køber et møbel af massiv træ?

Praktisk foregår det selvfølgelig på den måde, at der bliver fældet et egetræ, før du kan få glæde af et smukt egetræsbord i dit hjem. I første omgang kan det lyde som noget miljøsvineri, men faktisk kan du ånde lettet op, hvis du ønsker et pryde dit hjem med egetræsmøbler, samtidig med at miljøsamvittigheden er intakt.

Ifølge seniorforsker ved Københavns Universitet Thomas Nord-Larsen, der udtalte sig til DRi 2017, er træ nemlig et fantastisk materiale.

-Når bordet efter årtier har udtjent sin levetid, kan det genanvendes til spånplader eller brændes, så vi får energi ud af det. På den måde er træ et vidunderligt materiale, sagde han til den danske public service-virksomhed.

Har du fået lyst til et solidt egetræsbord, fås de i mange forskellige størrelser og designs – men uanset hvad kan de holde i et helt liv, hvis de plejes korrekt.