Hvilket hundefoder skal jeg vælge?

Sponsoreret

okt1

Hunde har brug for det rigtige foder, hvis de skal have det godt. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige fodertype til din hund, så den får den næring, som den har brug for. På den måde trives både dig og din hund.

Når du vælger foder til din hund, er der forskellige faktorer, som du skal vælge ud fra. De tre vigtigste er alder, race og andre særlige behov.

I forhold til hundens alder deles den typisk op i tre kategorier: Hvalp, voksen og senior. Når hunden er hvalp, er det især vigtigt, at den fodres med det rigtige, så den får det, der er nødvendigt for, at den kan vokse sig stor og stærk og undgå sygdomme i fremtiden. Et godt valg kunne være Orijen hundefoder, som er en god allroundfoder til alle aldre og racer.

Det rigtige foder til den rigtige race

Hundens race afgør også, om hvorvidt hunden skal have den ene eller den anden type foder. Nogle racer tåler ikke nogle fodertyper , men skal have noget til en særligt sart mave. Andre racer kan have et ekstra behov for bestemte vitaminer eller mineraler, som findes i særlige typer af foder. Hør altid din dyrlæge om, hvad der er bedst for din hund. Nogle racer er også mere eller mindre aktive end andre og kræver derfor større eller mindre mængder foder.

Specialfoder i tilfælde af sygdom

Hvis din hund lider af en sygdom, kan det være en god idé at vælge en fodertype, der giver hunden de næringsstoffer, fibre og vitaminer, den mangler. Det kan fx være nyresvigt, diabetes eller gigt. Det rigtige foder gør, at din hund kan trives og have det fint, selvom den lever med en sygdom.