Børn har godt af at have dyr: Lærer at tage ansvar

Sponsoreret

Hvis dit barn længe har plaget om et kæledyr, så giv dem endelig lov til det. Børn kan nemlig lære mange gode ting af at skulle tage sig af et dyr. Hvad enten det blot er en lille akvariefisk eller om det er en stor hest, der kræver noget mere pasning.

Hos Lystrup Dyrecenter kan du finde alverdens dyr fra hunde til krybdyr, og ønsker du eksempelvis at give dit barn en dyr, som ikke kræver så meget pasning, så kan du overveje at give det akvariefisk. De er forholdsvist lette at passe, de er fine at se på og så kan de give dit barn en fornemmelse af at have ansvar over noget. Og netop det med ansvar skriver TV2 om. Deres egen familieblogger Charlotte Højlund mener nemlig, det er godt for børn at have kæledyr, fordi de på den måde lærer at tage ansvar for nogen. Derudover skriver de, at de igennem et dyr også får en trofast ven, og det kan være en god stabilitet for et barn.

En trofast dyreven kan blandt andet være en hest, som man i den grad kan få stor glæde af, og hvor der kan vokse en relation mellem dyr og ejer. En hest skal trænes, rides på, fodres og passes. Og klappes. Hvis dit barn har en hest eller kunne tænke sig en, så kan I hos 2Horse anskaffe jer både nyt og brugt rideudstyr til gode priser, sådan at dit barn får alt det, der er brug for for at kunne passe en hest. 2Horse lover ehurtig levering og gratis fragt ved køb for over 499 kr, og I kan spare mange penge ved at købe udstyr, der allerede er brugt.

Så hvis du tænker, at det kunne være noget for dit barn at få en trofast ven og lære lidt mere om at tage ansvar for andre, så ville det være en rigtig god idé at tænke på at give det et kæledyr.