Bliv klogere på e-cigaretter

Sponsoreret

E-cigaretter er blevet vældig populære de seneste par år. Måske er du selv hoppet med på tendensen og har skiftet tobakscigaretterne ud med de elektroniske af slagsen. Måske overvejer du at skifte, men er usikker på, hvordan de fungerer. Eller måske vil du bare gerne vide, hvad det er for en tendens, og hvad det er, folk går og puster ud af munden, når de går med en e-cigaret i hånden.

Sådan virker e-cigaretter

E-cigaretter kaldes også for el-cigaretter eller elektroniske cigaretter. De er altså elektroniske og fungerer via et batteri, som sidder i cigaretten. Den sky, der kommer ud af munden på folk, ligner til forveksling røg, men det er faktisk damp. Dampen stammer fra en tank i selve cigaretten, som man fylder med væske. Denne væske kaldes også for e-juice. Ofte er det muligt at finde gode tilbud på billig e-juice i mange forskellige varianter. Væskerne findes med forskellige nikotinstyrker og med forskellige smage.

Det skal du være opmærksom på

Måske har du hørt, at e-cigaretter er sundere end almindelige tobakscigaretter. Det tyder forskning også på, men det betyder ikke, at du bare kan ryge løs med god samvittighed. Dog mener man, at e-cigaretter er bedre for lungerne end almindelige cigaretter, fordi man indånder damp i stedet for tobaksrøg. Typisk vil du automatisk ryge mindre, når du bruger e-cigaretter, fordi du kan “gemme” en cigaret. Du kan bare tage et par sug og lægge e-cigaretten fra dig igen. Det er altså ikke nødvendigt at ryge den færdig ligesom med almindelige cigaretter, så derfor vil mange automatisk ryge mindre.