3 råd til at sove bedre

Sponsoreret

Har du svært ved at sove om natten, så er du ikke den eneste. Rigtig mange danskere døjer med dårlig nattesøvn, der påvirker dem i dagligdagen. Men der faktisk mange ting, du selv kan gøre for at forbedre din søvn.

Skift dyne efter årstiden
Når sommeren kommer er det selvfølgelig varmere, og derfor er det oplagt at skifte din dyne ud med en lettere model, enten en dobbeltdyne eller enkeltdyne. Hvis du ligger og sveder natten igennem og hele tiden tage dynen af og på, kan det nemlig forstyrre din søvn en del.

Drop kaffe og akolhol inden sengetid
Koffein og alkohol er ikke særlig gode venner med en god nattesøvn. Koffein sætter kroppen i aktivitets-mode og er ikke optimalt, når du skal sove. Alkohol gør faktisk kroppen søvnig, men bliver stimulerende under søvnen. En tommelfingerregel er at stoppe indtaget af begge dele kl. 17.

Læg mobilen væk
Den her, har du nok hørt før, men det gør den ikke mindre rigtig. Både lyset fra telefonen og den stimulering af hjerne, surfing på internettet giver, er med til at holde dig vågen og forhindre en ordentlig nattesøvn. Så læg den væk før du skal sove og lad hjernen slappe af.